Sured
home muziek optredens over sured bruiloften blog contact
31 mei 2023

De juiste muziek achtergrond

Je gasten zijn uitgenodigd, de locatie is bepaald en het eten en drinken wordt geregeld. Dan is het natuurlijk tijd voor de grote vraag! Wat wordt de muziek achtergrond die de sfeer gaat bepalen?

Achtergrond muziek heeft een grote invloed op de sfeer in de ruimte. Als je je gasten wilt laten dansen, heb je natuurlijk wat meer up-tempo liedjes nodig, met een opzwepende beat en baslijn. Maar wat is nou de juiste muziek achtergrond, zodat je gasten elkaar nog kunnen horen terwijl ze met elkaar praten en de sfeer er toch goed in blijft zitten?

Een passend volume

Los van wat voor achtergrondmuziek je op zet, is het volume van de muziek essentieel voor de juiste sfeer. Als de muziek te zacht aan staat, hebben mensen het gevoel dat ze de stilte in de ruimte zelf moeten gaan vullen. Dat zorgt er voor dat mensen veel met elkaar gaan praten. Staat de achtergrond muziek te hard, dan zullen mensen harder gaan schreeuwen om elkaar te verstaan. Ook zullen mensen weglopen van de boxen... Die boxen die jij nou juist precies op de gezelligste plek hebt gezet omdat je dacht dat iedereen daar zou staan de hele avond!

Zorg er dus voor dat je het volume goed hebt staan. De achtergrond muziek is dan nog fijn kunt horen wanneer je met iemand in gesprek bent. En je kunt de ander ook nog goed kunt verstaan en wordt niet afgeleid. Tijdens het feest kan je af en toe nog eens te testen of de muziek nog op het juiste volume staat. Als er meer mensen in de ruimte staan, wordt de muziek daardoor vaak wat gedempt.

Bekende of onbekende muziek achtergrond

Naast het volume kan je nadenken over of je bekende of onbekende achtergrond muziek wilt laten horen. Bekende muziek werkt natuurlijk fijn voor de sfeer: mensen kennen het en willen misschien wel meezingen! Maar voor achtergrondmuziek is dat niet altijd de juiste keuze. Als mensen met elkaar staan te praten en ze horen een bekend liedje, dan kan dat natuurlijk ook afleiden van het gesprek.

Daarom raad ik aan om bekende liedjes te kiezen als je wilt dat mensen gaan dansen en meezingen. Kies voor onbekende achtergrond muziek als je verwacht dat mensen met elkaar gaan praten.

Rustige achtergrond muziek

Rustige achtergrond muziek is de juiste keuze als het gaat om het bewaren van de sfeer op jouw bruiloft of feest. Of het rustige achtergrondmuziek is of meer up-tempo achtergrond muziek staat los van het volume. In rustige achtergrond muziek zitten bijvoorbeeld geen snelle teksten, die zich kunnen vermengen met de gesprekken die mensen hebben. Ook zit er in rustige achtergrondmuziek vaak geen harde beat, die door de ruimte beukt.

Rustige achtergrond muziek is bijvoorbeeld muziek van singer-songwriters als John Mayer of Jason Mraz. Als je voor onbekendere artiesten wilt kiezen, omdat bekende liedjes kunnen afleiden als achtergrondmuziek, lees dan hieronder verder. Ik vertel over live achtergrond muziek en deel ook mijn favoriete afspeellijst met rustige achtergrond muziek.

Live achtergrond muziek

Sfeer van live achtergrond muziek

Als het gaat om het inbrengen van sfeer, is er natuurlijk nog een grote stap die je kunt zetten voor jouw bruiloft of feest: live achtergrond muziek. Daar waar een playlist op Spotify (ik deel er een onder aan deze pagina) geweldige uitkomsten biedt, kan live achtergrond muziek het meeste toevoegen aan een feest. De juiste artiest weet in te spelen op het publiek en past zijn setlist aan aan de setting van het feest.

Volume live achtergrond muziek

Een artiest kan wat meer up-tempo spelen wanneer jij graag wat meer energie in het feest wilt hebben. Een belangrijk punt is echter wel dat de live muziek achtergrond natuurlijk ook niet te luid moet worden als dat niet gewenst is. Professionele muzikanten kunnen hun volume aanpassen aan de gelegenheid. Zo kunnen zij zelfs hun volume terugbrengen tot rustige achtergrond muziek! 

Sured als live achtergrond muzikant

Als singer-songwriter heb ik meer dan 450 keer opgetreden op heel uiteenlopende gelegenheden. Ik hecht er waarde aan om bij een optreden bijdraag aan de sfeer en niet in de weg zit van de sfeer. Dat doe ik bijvoorbeeld door mijn volume aan te passen aan de gelegenheid. Wordt er veel gepraat, dan pas ik mijn muziekkeuze en volume daarop aan.

Als er de mogelijkheid voor is, probeer ik af en toe een up-tempo liedje om te kijken of daar animo voor is bij de gasten. Zo vormt mijn setlist pas op het moment dat ik speel, zodat elk liedje past bij dat moment op het feest. Jij hoeft je daarom geen zorgen te maken over de keuze van de liedjes, want die worden per moment perfect gekozen! Ik kom graag spelen als live achtergrond muzikant op jouw bruiloft of feest!Toch liever een afspeellijst als muziek achtergrond?

Natuurlijk kan je ook kiezen voor een afspeellijst. De lijst hieronder raad ik aan, omdat het rustige achtergrond muziek is, van onbekende artiesten. Veel plezier op je feest!Wie is Sured?

Als artiest treed ik sinds 2010 professioneel op, op heel uiteenlopende evenementen. Van huiskamerconcerten tot bruiloften, op de radio, tv en grote festivals. Op deze blog deel ik mijn ervaringen met jullie met betrekking tot live optredens, hoe je de juiste muzikant kiest voor jouw bruiloft of feest en muziekkeuzes voor evenementen. Leuk dat je meeleest!

Deze website maakt gebruik van Cookies
meer informatie
Accepteren