Sured
home muziek optredens over sured bruiloften blog contact
30 mei 2024

Misschien hebben jullie al wel bijna alles geregeld voor jullie trouwdag. De locatie is bepaald, de fotografe ook. Maar nu kom je toch echt tot het punt om te bepalen welke muziek je wilt horen tijdens jullie bruiloft, of misschien wil je wel live muziek bij de bruiloft ceremonie. Er bestaan natuurlijk oneindig veel liedjes en volgens recent psychologisch onderzoek wordt er in zo'n 67% van alle liedjes die na 1960 zijn uitgebracht gezongen over liefde. Niet gek dus dat het moeilijk is om een keuze te maken voor jullie bruiloft liedje, als er zo veel opties zijn! Ik neem je mee door wat opties en ik hoop dat je zo de beste trouwliedjes vindt. Oh, en ben je op zoek naar een live-muzikant? Check dan gelijk deze pagina: Bruiloften.

Ideeën bruiloft liedjes

De trouwliedjes die jullie kiezen zijn natuurlijk afhankelijk van jullie smaak, jullie dromen voor de bruiloft en hoe persoonlijk je het wilt maken. Willen jullie grappige bruiloft liedjes, waarmee je de sfeer een beetje luchtiger maakt op de grote dag? Of zien jullie het echt als een feest en ben je op zoek naar uptempo bruiloft liedjes? Je kan het zo gek maken als je zelf wilt. Uiteraard is er heel veel mooie akoestische bruiloft muziek en zelfs liedjes over trouwen. Misschien hebben jullie al wel ideeën voor bruiloft liedjes, maar hieronder deel ik wat onderwerpen om te overwegen.

Grappige bruiloft liedjes

Kiezen jullie graag voor wat luchtigere liedjes bij de plechtige ceremonie? Grappige bruiloft liedjes zijn natuurlijk goed voor de sfeer! Dit zijn een paar grappige liedjes die heel goed passen op een bruiloft! Welk trouwliedje past bij jullie?
 1. Home - Edward Sharpe & The Magnetic Zeros (voor de koppels met de schattigste koosnaampjes voor elkaar) 
 2. Unlonely - Jason Mraz (woordgoochelaar Jason Mraz geeft een leuke draai aan verliefd worden) 
 3. Accidentally In Love - Counting Crows (voor als jullie liefdesverhaal bijna per ongeluk is ontstaan) 
 4. Budapest - George Ezra (als jullie bereid zijn alles op te geven voor elkaar) 
 5. Little Things - One Direction (als jullie grappige inside-jokes hebben met z'n tweeën) 
 6. Best Part Of Me - Ed Sheeran (voor koppels die los van elkaar niks meer waard zijn, maar samen alles aan kunnen) 
 7. Banana Pancakes - Jack Johnson (wanneer je het liefste met z'n tweetjes de hele dag cocoont) 
 8. I Don't Care - Ed Sheeran & Justin Bieber (een ironische tekst voor op je eigen bruiloft, maar als het zo voelt is het een hele grappige tekst!)

Uptempo bruiloft liedjes

Natuurlijk wordt er ook veel gekozen voor uptempo bruiloft liedjes. Het is een feestje en er mag gedanst worden! Uptempo bruiloft liedjes doen het bijvoorbeeld goed aan het einde van de ceremonie, wanneer jullie door het gangpad samen weg lopen. Of bewaren jullie de uptempo bruiloft liedjes voor het feest?
 1. Walking On Sunshine - Katrina & the Waves 
 2. Uptown Funk - Bruno Mars 
 3. Can't Stop The Feeling - Justin Timberlake 
 4. Safe And Sound - Capital City 
 5. There's Nothing Holdin' Me Back - Shawn Mendes 
 6. Shape Of You - Ed Sheeran 
 7. Sexy Als Ik Dans - Nielson 
 8. Save Tonight - Eagle-Eye Cherry 
 9. What Makes You Beautiful - One Direction

Akoestische bruiloft muziek

Akoestische muziek leent zich geweldig als trouwliedjes. Vaak past het gevoel en de teksten van rustige, akoestische muziek enorm goed bij een bruiloft. Toch zijn er altijd liedjes die er uit springen. Voor mij zijn dat de liedjes hier onder. Een paar heel bekend, een paar wat minder bekend maar allemaal heel mooi! Mocht je hierna nou nog niet klaar zijn met zoeken, dan raad ik je aan om een kijkje te nemen in deze blog: Muziek Achtergrond. Daarin noem ik nog veel meer akoestische bruiloft muziek en deel ik mijn favoriete playlist.
 1. Until I found you - Stephen Sanchez
 2. Bloom - The Paper Kites
 3. Daydreamer - Adele
 4. Perfect - Ed Sheeran
 5. More than words - Extreme
 6. Truly Madly Deeply - Yoke Lore
 7. Lucky - Jason Mraz & Colbie Caillat
 8. Biblical - Calum Scott
 9. I'm With You - Vance Joy

Liedjes over trouwen

Soms wil je met jullie bruiloft liedje precies zeggen wat er gaat gebeuren. Nou, ik heb even onderzoek gedaan en gelukkig bestaan er ook liedjes over trouwen! Deze liedjes doen precies dat! Alle artiesten van deze trouwliedjes omschrijven het trouwen weer net op een andere manier. Sommige van deze liedjes horen misschien eerder in het rijtje met grappige bruiloft liedjes thuis, vind je niet? Welk trouw liedje het beste bij jullie bruiloft?
 1. Marry You - Bruno Mars 
 2. Hey Lover! - Wabie 
 3. Love Story - Taylor Swift
 4. Best Day of My Life - American Authors
 5. Rude - Magic!
 6. Signed, Sealed, Delivered - Stevie Wonder
 7. A Thousand Years - Christina Perri
 8. I'm Yours - Jason Mraz
 9. You Are The Reason - Calum Scott
 10. XO - John MayerAll Of Me - John Legend

Persoonlijk bruiloft liedje

Natuurlijk hebben jullie zelf als bruidspaar bepaalde liedjes waar je veel naar luistert. Of artiesten waar je van houdt. Of misschien willen jullie zelfs wel een liedje horen dat jullie terugbrengt naar toen jullie elkaar ontmoette, of naar jullie eerste date-periode. Zelf ben ik altijd een enorm fan van persoonlijke ceremonies. Naast de lieve woorden die jullie elkaar te vertellen hebben, of die over jullie gezegd worden, maakt een persoonlijk bruiloft liedje jullie bruiloft heel uniek. Als je bij de kopjes hier boven nog niet genoeg inspiratie hebt gevonden, duik dan dus vooral in jullie eigen playlists! Jullie mogen helemaal zelf bepalen welk bruiloft liedje jullie willen horen! Het is jullie bruiloft.

Wil je het niveau van jullie persoonlijke bruiloft liedje nóg een stapje hoger tillen? Dan is er natuurlijk altijd de mogelijkheid om een artiest in te huren die live jullie trouwliedjes zingt! Lees hieronder wat daarvoor de mogelijkheden zijn.

Live muziek huwelijksceremonie

Hoe persoonlijk wil je het hebben?! Live muziek bij de huwelijksceremonie, dat maakt de sfeer helemaal af. Er zijn meerdere redenen om te kiezen voor live muziek tijdens de bruiloft ceremonie, die ik graag even kort met je doorneem.

De emotie van live muziek

Allereerst natuurlijk voor het gevoel en het overbrengen van de emotie van het liedje. Hoewel een opname van een liedje al enorm veel emotie kan overbrengen, kan een live muzikant het trouw liedje precies zo spelen dat het volledig past bij de setting. Bovendien brengt een live muzikant extra gevoel over, met de emotie die hij non-verbaal uitstraalt.De timing van live muziek

Een ander voordeel van live muziek bij de bruiloft ceremonie is het feit dat een artiest precies kan inzetten wanneer het perfect past bij het afgesproken moment. Geen gerommel met het klikken van een play-button op Spotify, maar gelijk muziek wanneer je het wilt hebben. Ook hebben liedjes in een playlist een bepaalde lengte. Soms heb je maar muziek nodig voor 1-2 minuten tijdens de ceremonie. Dat zorgt er voor dat je een liedje moet afkappen op een onnatuurlijk moment, als je weer verder wilt met de ceremonie. Live muziek bij de bruiloft ceremonie kan door de artiest op een natuurlijke manier worden afgerond waardoor het liedje "af" lijkt wanneer de muziek moet stoppen. Zo vloeit de muziek op een fijne manier door de ceremonie heen, in plaats van dat het abrupt start en stopt.

Vrijheid in jullie muziek-keuze

Bij het kiezen voor live muziek bij de huwelijksceremonie geef je jezelf extra vrijheid voor het bepalen van de sfeer op jullie dag. Niet alleen kan je een live artiest natuurlijk vragen om specifieke liedjes te spelen die voor jullie gevoel precies passen bij jullie trouwdag. Ook kan je zelf kiezen wié je precies uitnodigt om die liedjes te spelen. Wat voor een artiest past bij jullie? Misschien willen jullie wel een nummer waarvan de tekst precies aansluit bij jullie trouwdag, maar waarvan de opname op Spotify niet past bij de sfeer. Door het kiezen voor live muziek bij de bruiloft ceremonie heb je hier zelf meer invloed op!

Sured als artiest op jullie bruiloft

Sured speelt akoestische bruiloft muziek

Sinds 2010 treed ik op en sinds dien heb ik op heel wat bruiloften opgetreden in het binnen- en buitenland. Die optredens vind ik het allerleukste: het zijn vaak intieme en heel persoonlijke optredens. Ik vind het geweldig om met mijn akoestische bruiloft muziek bij te dragen aan de sfeer op zo'n dag. Mijn idee is dat een akoestische gitaar heel goed past als live muziek bij de bruiloft ceremonie. Zo komen de trouw liedjes prachtig tot zijn recht.

Onbekende of bekende trouw liedjes?

Voor de live muziek bij de huwelijksceremonie kies ik er altijd voor om het bruidspaar te laten kiezen welke liedjes zij willen horen. Jullie kiezen daarmee zelf uit welke trouw liedjes ik speel. Als ik genoeg tijd heb om de liedjes in te studeren, dan kan ik van elk liedje een mooie cover maken voor jullie huwelijksceremonie. 

Neem contact op

Het lijkt mij hartstikke leuk om kennis met jullie te maken. Ik hoor graag wat jullie wensen zijn voor de live muziek bij jullie huwelijksceremonie en welke akoestische bruiloft muziek jullie het allerliefste willen horen. Wie is Sured?

Als artiest treed ik sinds 2010 professioneel op, op heel uiteenlopende evenementen. Van huiskamerconcerten tot bruiloften, op de radio, tv en grote festivals. Op deze blog deel ik mijn ervaringen met jullie met betrekking tot live optredens, hoe je de juiste muzikant kiest voor jouw bruiloft of feest en muziekkeuzes voor evenementen. Leuk dat je meeleest!

Deze website maakt gebruik van Cookies
meer informatie
Accepteren