Sured
home muziek optredens over sured blog contact

Een bruiloft is een bijzondere gelegenheid vol liefde, vreugde en betekenisvolle momenten. Een van die momenten is de openingsdans, waar het bruidspaar voor het eerst als getrouwd stel samen danst. Deze dans markeert het begin van een nieuw hoofdstuk in jullie relatie en is een uniek en emotioneel moment. Het kiezen van de perfecte muziek voor de openingsdans op een bruiloft is daarom niet gemakkelijk. Hier onder deel ik enkele tips voor het kiezen van het juiste nummer en de juiste setting, en mijn openingsdans bruiloften top 15! 

De perfecte bruiloft openingsdans 

Het is een moment waarop jullie samen schitteren op de dansvloer en jullie gasten de start van jullie huwelijk vieren. Vaak is het een moment met veel ontlading, nu dat de spanning van de ceremonie achter de rug is en het feest kan worden ingeluid. Het is daarom begrijpelijk dat het kiezen van het openingsdans bruiloft liedje niet zo makkelijk is. Mijn tip is om te beginnen bij de sfeer die je wilt neerzetten. Vaak is een openingsnummer een rustige ballad of schuifel muziek, maar wie weet hebben jullie wel veel meer behoefte aan een up-tempo feestnummer. Wat voor sfeer symboliseert voor jullie de liefde die je in de openingsdans laat zien?

Favoriete artiest

Als jullie hebben bedacht wat voor soort nummer de openingsdans moet worden, heb je al een goede richting om in te gaan zoeken. Ik raad je aan om tussen de liedjes van jullie favoriete artiesten te zoeken naar passende openingsdans nummers. De meeste artiesten hebben meerdere up-tempo liedjes en ook rustige liedjes. En heel veel liedjes gaan over liefde, daar schreef ik hier een andere blog over: Bruiloft Liedje. Zoek tussen hun albums naar de liedjes die het beste bij jullie openingsdans en bruiloft passen!

Live muziek openingsnummer bruiloft

Terwijl veel stellen ervoor kiezen om een afspeellijst met hun favoriete nummers te gebruiken, is er één element dat je bruiloft naar een hoger niveau kan tillen: een live muzikant. Tijdens mijn optredens op bruiloften heb ik ervaren dat live muziek een magische sfeer creëert. Live muziek voegt een extra dimensie van emotie en authenticiteit toe. In plaats van naar een opname te luisteren, kunnen jij en je gasten genieten van een unieke uitvoering die speciaal voor jullie is gemaakt. De aanwezigheid van een muzikant brengt een intieme interactie en energie met zich mee die niet kan worden geëvenaard door een afspeellijst op een luidspreker. 

Maatwerk en Persoonlijkheid

Geen twee bruidsparen zijn hetzelfde en daarom raad ik het aan om een persoonlijke benadering te hebben bij het kiezen van het openingsnummer voor je bruiloft. Het openingsnummer van je bruiloft moet passen bij jullie persoonlijkheden en de sfeer van de dag weerspiegelen. Als live muzikant begrijp ik dat elke bruiloft uniek is en dat een live muzikant hierbij kan helpen door de liedjes op maat aan te passen aan jullie wensen. Of je nu een romantisch, vrolijk of juist een verrassend nummer wilt, een getalenteerde muzikant kan het openingsnummer naar een hoger niveau tillen en een unieke ervaring creëren.

Openingsnummer, ceremonie en borrel

Naast het spelen van de openingsdans op jullie bruiloft bied ik ook een breed scala aan liedjes voor andere belangrijke momenten op je bruiloft. Van ceremoniële muziek tot achtergrondmuziek tijdens het diner. Ik kan een aangepast repertoire samenstellen dat past bij de unieke stijl en sfeer van jullie speciale dag. Met mijn uitgebreide ervaring kan ik ook advies geven over de keuze van nummers die perfect passen bij verschillende delen van je bruiloft.

Mijn passie voor bruiloften

Mijn passie voor muziek en mijn toewijding aan het spelen op bruiloften begon in 2016. Sindsdien heb ik op veel bruiloften opgetreden en heb ik geleerd wat een bruidspaar van mij nodig heeft op hun trouwdag. Ik zorg voor een soepele planning en communicatie, zodat jullie je kunnen concentreren op het genieten van jullie speciale dag. Zo kan ik de perfecte muzikale begeleiding bieden en zorgen voor een onvergetelijke ervaring. Ik heb het voorrecht gehad om op talloze bruiloften te spelen en heb gezien hoe de aanwezigheid van akoestische live muziek de sfeer kan transformeren.

Openingsdans bruiloften top 15

Dit zijn mijn favoriete openingsdans nummers, die helpen bij het zoeken naar je perfecte openingsdans liedjes. Bij het kiezen van een openingsnummer voor je bruiloft is het fijn om wat inspiratie te hebben. Hier zijn 15 prachtige nummers die vaak gekozen worden als openingsdans:
 1. Perfect - Ed Sheeran 
 2. You Are the Reason - Calum Scott 
 3. All of Me - John Legend 
 4. Love Someone - Lukas Graham 
 5. Comfort - Sured 
 6. Thinking Out Loud - Ed Sheeran 
 7. A Thousand Years - Christina Perri 
 8. Stay with Me - Sam Smith 
 9. I Won't Give Up - Jason Mraz 
 10. Better Together - Jack Johnson 
 11. Stand by Me - Ben E. King 
 12. Im yours - Jason Mraz 
 13. XO - John Mayer (Cover van Beyoncé) 
 14. Make You Feel My Love - Bob Dylan (Cover van Adele) 
 15. Home - Edward Sharpe & The Magnetic Zeros
Deze nummers zijn tijdloos en romantisch. Hopelijk helpt het jullie bij het vinden van het perfecte openingsnummer dat past bij jullie stijl en smaak.

Extra bijzondere openingsdans

Ben je op zoek naar de perfecte openingsdans voor je bruiloft, overweeg dan om een muzikant te boeken om jullie liedje live te spelen. Daarmee voeg je een vleugje authenticiteit en emotie toe aan dit bijzondere moment en creëer herinneringen die een leven lang meegaan. Neem contact met me op om te bespreken hoe ik jullie bruiloft kan verrijken met live muziek. Samen kunnen we een onvergetelijke openingsdans creëren die past bij jullie liefdesverhaal.Wie is Sured?

Als artiest treed ik sinds 2010 professioneel op, op heel uiteenlopende evenementen. Van huiskamerconcerten tot bruiloften, op de radio, tv en grote festivals. Op deze blog deel ik mijn ervaringen met jullie met betrekking tot live optredens, hoe je de juiste muzikant kiest voor jouw bruiloft of feest en muziekkeuzes voor evenementen. Leuk dat je meeleest!

Deze website maakt gebruik van Cookies
meer informatie
Accepteren